Bolag på Malta

Vanliga frågor om bolag i Danmark

Här hittar du vanliga frågor och svar om att starta Bolag i Danmark och det handlar i första hand om IVS-Bolag.

 • Vanliga frågor Danska Bolag
Expand All | Collapse All
 • 1. Vad har Bolagen i Danmark för verksamhet?
   

  Du väljer själv vad det ska vara för verksamhet. Det kan vara bygg, media, konsult etc. Vi registrerar bolaget enligt dina uppgifter; du väljer firmanamn, vem/vilka som ska vara direktör och ägare.

 • 2. Hur är det med aktiekapitalet i de Danska Bolagen?
   

  Aktiekapitalet i våra aktiebolag (IVS) är 1-25.000 DKK och det bokförs i kassan. När du gör vinst i bolaget så avsätter du 25% av vinsten till aktiekapitalet.

  Aktiekapitalet bokförs antingen i bolagets kassa eller på bankkonto. Man kan när som helst välja att ombilda ett IVS till ApS.

 • 3. Har de Danska bolagen några skulder?
   

  Vi registrerar bolaget direkt på dig. Du är alltså första ägare till bolaget vilket betyder att bolaget aldrig bedrivit aktiv verksamhet och har därför inga skulder.

  Eftersom bolaget är helt nyregistrerat kommer du inte att råka ut för några tråkiga överraskningar av dolda skulder eller åtaganden.

 • 4. Vad händer om man inte gör vinst, med aktiekapitalet?
   

  Om du inte gör vinst så har du heller inget krav på att sätta av någon reserv till aktiekapitalet.

  Det enda som händer när aktiekapitalet är under 50.000 DKK är att det inte går att ta ut någon aktieutdelning från bolaget.

 • 5. Hur fungerar Bankkonto i annat EU-land?
   

  Det fungerar precis som de flesta andra banker. Bankkontot har internetbank, med inloggning och MasterCard. Du kan göra betalning till övriga världen och du kan ta emot betalningar från övriga världen.

  Du behöver heller inte åka till Lettland eller Malta för att öppna kontot, utan allt sker via internet. Vi är partner till banken och vi hjälper dig om du har några funderingar och frågor.

  MasterCard går att få utan att företagsnamnet trycks på kortet eller med företagsnamn. Det väljer du själv.

 • 6. Kan jag dra av för representation i mitt bolag?
   

  Representationskostnader är avdragsgilla med 25% av kostnaden. Det är kostnader som kan vara till nytta för din verksamhets försäljning och utveckling. Representerar du för 1000 DKK, så är alltså 250 DKK avdragsgill kostnad och 750 DKK är icke avdragsgill kostnad.

 • 7. Kan man få Bankkonto i Danmark?
   

  Ja, men det kräver att du besöker banken i Danmark.