Vanliga frågor och svar

Har hittar du dom vanligaste frågorna om att starta företag i Estland.

Ja, utländska företag som ska bedriva näringsverksamhet i Sverige kan ansöka om f-skatt.

Din bakgrund i Sverige har ingen betydelse i Estland.

Nej, om du inte har en väldigt bra kontakt med en Svensk Bank. Vi kan erbjuda fakturaservice för ditt Estniska bolag, då kan dina Svenska kunder betala till ett bankgiro.

Om ditt Estniska bolag beräknas omsätta mer än 35.000 euro måste bolaget registreras för moms.

En grundförutsättning för att ansökan för momsregistrering ska beviljas av estniska Skatteverket är att bolaget kan visa på aktiv näringsverksamhet i Estland.

Detta görs lättast genom fakturakopior, avtal om samarbete/partnerskap, kontrakt på lokaler, kontoutdrag samt en aktiv hemsida. Om du planerar att omsätta (sälja) varor eller tjänster inom Estland så kan vi hjälpa till med ansökan till Estniska skatteverket. Vi lämnar då in ansökan och Skatteverket brukar vanligtvis återkomma med kompletterande frågor inom en vecka. De frågorna vill Skatteverket ha svar på omgående, det är därför viktigt att du kollar din epost så att du kan svara till oss när vi kontaktar dig.

Vi säljer färdiga bolag i Estland och har redan betalat in aktiekapitalet och innan bolaget skrivs över på dig tar vi ut aktiekapitalet. Du behöver inte sätta in aktiekapitalet igen för att börja använda ditt bolag.

Den löpande kostnaden för att driva aktiebolag i Estland är kostnaden för bokföringen där priset är beroende på din verksamhets omfattning.