Bolag i Tjeckien mitt i Europa

Strategiskt geografiskt läge, etablerad industrination, låga kostnader och kvalificerad arbetskraft gör Tjeckien till en perfekt bas för din verksamhet.

Tjeckiens ekonomi är en del av EU, exporterar tre fjärdedelar av produktion och är ett attraktivt mål för utländska investeringar. Tjeckiska företag är kända för att vara pålitliga partner och leverantörer av högkvalitativa produkter, teknik och tjänster.

Bolag i Tjeckien

Bolag i Tjeckien mitt i Europa

Över 200 svenska dotterbolag är i dagsläget etablerade i Tjeckien. Den svenska representationen i landet är stark och över 1000 företag gör idag affärer med tjeckiska distributörer. Detta är till stor del tack vare Tjeckiens geografiska läge, en stark industriell bas, samt kvalificerad arbetskraft. Tjeckien omsatte EUR 3.7 miljarder i handel med Sverige 2017, en siffra som följer den positiva exponentiella trenden.

Tjeckiens centrala läge mitt i Europa gör även att aktörer på ett enkelt sätt kan nå ut till en rad olika marknader som annars kan vara svåra att nå ut till från Skandinavien. Detta gör Tjeckien till en strategisk plats för svenska företag att växa på och ta klivet ut på den internationella marknaden.

  • Tjeckiskt AB (S.R.O.)
  • E-bank
  • Hjälp med VAT-registrering
  • För bolagsregistreringen krävs ingen resa.
  • För att ta över bankkontot krävs 1 dag i vackra Prag.

Tjeckien investera i framtiden

80% av tjeckerna talar ett främmande språk (främst engelska eller tyska). Tillgången på tekniskt utbildade akademiker är god och kostnaderna för dessa är väsentligt lägre än i de flesta Europeiska länder. Snittlönen i Tjeckien ligger idag på ca 10 000 SEK brutto, vilket är 40 % till 60 % lägre än i Tyskland eller närliggande grannländer i väst. Med andra ord finns en perfekt miljö för både tillverkning och utveckling.